Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Талятели със спанак и доматен сос

 

 

Скромна уикенд паста: талятели със спанак. Сосът е доматен, с вино, пресен чесън и босилек. Отгоре малко за разкош шамфъстък и люта чушка.

Докато правех купичката се замислих, колкото и странно да прозвучи, може би основната причини да стана вегетарианка преди години, е, защото много обичам да ям! Това е съвсем тривиална причина.
После, с веганството, кулинарния свят пред мен стана реално безграничен. Знам как звучи това на „стандартната“ аудитория в домакинството и знам, че не можеш да убедиш никой в нищо, освен ако не го правиш със заразително лично присъствие.


Не искам никой да убеждавам в нищо. Единствено съжалявам за това, че се отричат идеи без да се погледне с някаква градивна критика и фактология към тях.
Вчера четох някаква доста изтъркана и повърхностна статия, в която авторката обясняваше как обича животните, но няма нищо лошо в отглеждането им за храна И в същото време как не подкрепя лова като спорт например… Еми, сори, тройните и петорни стандарти на никой не помагат, особено на онези, които наричаме „храна“, а не куче, например.


Единственото, с което съм съгласна от недоволството на девойката обаче, е досадното и обсебващо поведение на „напористите вегани“. Разбирам защо тези хора апелират за активизъм, а не просто да си показваме манджата в нета. Разбирам и защо „нормалните“ хора не искат някой да им казва какво да прави. Реално никой не иска. 


Затова си кротувам в своята си „сектантска“ кухня и не искам да взимам страна.
Така или иначе, трябва да вложиш енергия и любов, за да сготвиш. Другото са словесни нападки из групите.


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design