Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Трюфели и Рафаело

 

Преди време много харесвах така наречените шоколадови трюфели, които се продават в кокетна опаковка за „специални поводи“. Всъщност, вкъщи всеки повод може да бъде специален с малко свободно време за губене и сладки съставки, намерени из шкафовете. Можете да разбъркате лесна смес за тези сладки бонбонки и после просто да ги оваляте в какао или рожков и в кокосови стърготини.

 • 100 гр кашу (предварително накиснато за няколко часа)
 • 50 гр сусам
 • 100 фурми без костилките
 • 50 гр стафиди
 • 100 гр сушени смокини
 • 3-4 с.л. тахан
 • 1 малка ябълка
 • щипка канела
 • брашно от рожкови за овалване
 • кокосови стърготини за овалване

По принцип аз мия всичко преди да се използва в кухнята – независимо дали са ядки, сушени плодове или семена. Ако нямате време да накиснете кашуто измийте добре под течаща вода.

Смесете всичко без рожков и кокос и смелете на блендер на максимални обороти за 2-3 минути. Ябълката се чисти от семките и целта и е да разводни леко сместа, така че да получим гладко тесто за оформяне.

Сместа трябва да е леко лепкава, но гладка, за да няма големи парчета в бонбоните. Оформете на ръка топчета с произволна големина и оваляйте едната половина в кокосови стърготини, а другата в брашно от рожкови.

Добре е да се оставят в хладилник поне за час за да стегне сместа. Гарнирайте с резенчета портокал.

Да ви е сладко!

 


Още публикации:

 

3 коментара

 1. Яна

  Диди, бонбоните колко дни издържат?
  Прави ми впечатление, че се добавят и фурми, и смокини и стафиди… Не става ли прекалено сладко или само така ми звучи? Аз не обичам сладко защото.

  Благодаря за прекрасните рецепти и за вдъхновението. 😉

 2. Диди

  Трудно ми е да ти отговоря, защото при нас не се задържат много 🙂 Предполагам, че до 2-3 дена в хладилник няма проблеми.
  И аз не обичам сладко, но какво да ти кажа – рецептите са ориентировъчни. Не знам за кой какво е прекалено 🙂 Експериментирай и се забавлявай. Все пак тук имаме сушени плодове, а не захар или мед. Фурмите са най-сладки, но и те дават най-много „пълнеж“.
  Пробвай и ще откриеш оптималния вариант 🙂

 3. Яна

  Станаха много вкусни 😉

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design