Highslide for Wordpress Plugin
BulgarianEnglishSpanish

Простичко като това*

Човешкото храненe трябва да се състои от живи клетки, а не от трупове, състоящи се от мъртви клетки .

Напълно балансираните хранителни материали се състоят от живи клетки. Зеленчуковите тела, след като напуснат Земята, остават живи още дълго време. Една розова пъпка продължава да цъфти и натопена във вода, зърната покълват години, след като са били прибрани. Но клетките на убитите животни или на млякото, което се получава от техните тела, умират веднага, започват да се разлагат и се превръщат в отрови, а варенето ги превръща в нещо ужасно.
Да се разглеждат животинските белтъци като по-висши от растителните, е най-нещастната заблуда на човешката мисъл и едно явно доказателство за късогледството на обощаващите месото биолози. Ако приемем, че животинският организъм преработва нерастителни белтъци и ги превръща в по-балансирани хранителни елементи, тогава месото на животни като лисиците, вълците, кучетата, котките и тигрите, които се хранят с такива „напълно балансирани“ протеини, трябва да има по-висока стойност за храненето. Всъщност отровният характер на месото на тези зверове е така очевиден, че дори и най-преданите привърженици на месоядството не смеят да се хранят с него.

Биолозите, ръководени от лична наклонност да търсят специални преимущества в месото, при откриването на т.нар. незаменитеми киселини не са взели под внимание факта, че те се образуват от най-обикновените треви, с които животните се хранят .
По какви правила на науката организмаът на една крава притежава способността да създава аминокиселини от най-нищожните бурени и треви, а човешкият организъм няма средство да приготвя същите вещества от растителните хранителни материали с най-високи хранителни качества? Как милиони будисти живеят без аминокиселини, доставяни от месото?

Късогледството е най-големият дефект на модерната медицинска наука.

 

 

*Откъсът е взет от книгата „Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство”, д-р Атерхов


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design