Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Веган дюнер или една побългарена тортила

 

Някъде бях чела преди време: Ако всички харесват това, което правиш, значи го правиш грешно.

Интересно изказване, защото всеки човек обича малко или много, когато му правят комплимент, когато другите одобряват и приемат това, за което се е постарал, или с други думи казано – егото си работи без значение слушаме го или не 😉

Пиша това, защото когато преди време бях пуснала въпросната снимка на страничката ми във facebook,  то някой беше коментирал дюнера с нещо от  рода на: как е възможно такова падение, светът съвсем е почнал да се побърква, и вие веганите колко сте агресивни.. Нищо ново под Слънцето. И цялата моя „агресия“ беше, защото съм пуснала една цветна и приятна за мен снимка, без никакво описание и текст дори. Разбира се, аз не очаквам всичко, което правя да се хареса на всички и съм много далеч от идеята да се „боря със зъби и нокти“, за да доказвам на който и да е, че точно по този начин трябва да се храни и изобщо да живее. Просто написах на този човек съвсем добродушно – е, ако тази снимка показва как светът се е побъркал, то аз съвсем нямам нищо против да НЕ съм от нормалните! 🙂

 

 

Въпросните тортили намерих в Билла, ако някой има желание сам да си ги направи, още по-добре 🙂 Оттам нататък, можете да ги пълните буквално със всичко!

 • зеленолистни (рукола, магданоз, спанак и др.)
 • авокадо
 • тофу, натурално или с подправки
 • домати, жълти и чери
 • морков
 • лимон

Пригответе  сместа отделно и по желание добавете още подправки и зехтин или друго растително масло. Загърнете и гарнирайте според желанието и настроението! Добър апетит!


Още публикации:

 

2 коментара

 1. Малех

  Ама, мило момиче, въобще не позволявай на такива ***** (като тоя дето се мъчеше да те поучава във фейсбук) да ти смущават душевния мир. Ти си прекрасна!Пре-кра-сна! Това, което пишеш и правиш също е прекрасно! Давай само така! А на тези с кръвожадните мераци нито аргументите им се получават, нито нищо…И да- ако зависеше от мен- бих спрял всеки един да се храни от смъртта, болката и страданието на други живи същества, Ех, да можех само. С най-голяма радост и без грам угризение, че съм нетолерантен бих направил така, че да спре жестокостта и безотговорността човешка и да бъдем осъзнати части на тая велика система природата…
  Та…Здраве и голям успех, само напред! Не го мисли повече оня.

 2. Диди

  Супер! Много мило и много благодаря! 🙂
  Иначе аз се старая да бъда толерантна, ясно ми е, че всеки си има мнение и гледам да не се бъркам, освен ако не ми пречи пряко, не е че го мисля онзи, просто се бях сетила..
  Но ако трябва да бъда съвсем честна, на мен все повече ми става гнусно от онзи „нормалния“ начин на живот – наложи ми се по стечение на обстоятелствата да почистя кухня, в която имаше остатъци от храни (и подчертавам остатъци, защото реално нямаше месо и от другите животински продукти), но миризмата и видът вече са ми толкова неестествени и лоши, че физически ми се догажда. 🙁 Тук много хора биха казали, че се пресилваме и преиграваме, но това наистина е смрад и мирише на смърт. То пък не може само да си мил, в един момент истината ще ти изкара очите, колкото и прилежно да си я скрил.
  А на мен толкова ми харесва и ми е естествено кухнята ми да мирише на портокали, ябълки и зеленчуци.. на кафе и на подправки.. Малко по-груб ми е тоя отговор от обикновено, но има и такива дни! 🙂 Здраве да е.

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design