Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

United colors of събота и неделя

 

 

Ако се чудите защо толкова рядко пиша тук и къде ми изчезна ентусиазма за готвене, то една от тривиалните причини е, че единственото ми свободно време с налична дневна светлина е много бързо отминаващото присъствие на събота и неделя. Тоест, дори да си правя някаквите си неща у дома, за вечеря, то повечето ми опити за снимка със/без светкавица вечер обикновено свършват злополучно и бързо, бързо се отказвам. Хапваме си на нощната лампа или на свещи 😉 .

И не, че изобщо имам претенциите за кой знае какви снимки на храна, но се старая и винаги съм била на мнението, че храната, преди всичко друго, трябва да храни очите, и колкото по-цветно и живо, толкова по-добре. Затова и толкова обичам салати, затова се старая, когато се храним, да използвам различни видове зеленчуци, различни цветове, които просто ти носят удоволствие. Не само вкусово, но и естетическо.

 

DSC_3376-3

DSC_3379-6

 

И понеже вярвам, малко хора имат и времето, и желанието да прекарват дълги часове в кухнята, да приготвят сложни и засукани манджи, то и моята храна е  проста, семпла, обиквено изчиствам и нарязвам някакви зеленчуци с подправки и варива, всичко се измисля на момента и няма никаква нужда от безкрайно въртене около печката или масата за обработка.

 

DSC_3381-8

 

Често правя паста, която си сварявам отделно, а зеленчуковата част правя от това, което си намирам на момента. Една примерна паста /пенне/, което е лесно и подходящо за по-топло време, е комбинирано с леко гриловани тиквички и моркови, по желание овкусени с копър, малко зехтин, натурално тофу. Всякакви други зеленчуци от летния сезон са, разбира се, добре дошли.

Смесете пастата с грилованите зеленчуци и добавете пресни чери доматчета за свежест и красота. 🙂

 

 

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design