Highslide for Wordpress Plugin
BulgarianEnglishSpanish

3 начина как да станем вегетарианци

 

Ако станете вегетарианци заради здравето, с удоволствие ще откриете, че има чудесна допълнителна полза: вкусен и забавен начин да се проучат нови храни. Вегетарианското ястие може да звучи познато като спагети със сос, да е леко като купичка богата картофена супа или екзотично като печена скара от царевично брашно с гъби.

 

 

Повечето хора, независимо дали са вегетарианци или месоядни, обикновено използват ограничено разнообразие на рецепти; средно статистическото семейство само по осем или девет ястия за вечеря. Можете да си послужите с лесен метод от 3 стъпки, за да си направите девет вегетариански менюта, които да ви харесват и да се приготвят лесно.

 

 

След това е лесно да се премине към вегетариански варианти за закуска и обяд. Опитайте кифли с плодове или зърнена закуска. Сандвичи, с хумус или пастет от бял боб с лимон и чесън, или всичко, останало от вечерта, правят чудесен обед.

 

 

1. Първо, помислете, за три вегетариански ястия, които вече харесвате. Често такива са тофу и задушени зеленчуци, или макарони с доматен сос.

 

 

2.  Второ, помислете за три рецепти, които сте приготвяли редовно, които могат лесно да се приспособят към вегетарианското меню. Така например, любима рецепта с чили може да се направи с едни и същи съставки; просто сменете месо с боб, с растителни протеини. Насладете се на мусака (използвайки соев протеин или сайтан) вместо кайма; веге бургери вместо хамбургери, патладжан на скара и печени червени чушки вместо сандвичи с пилешко. Много супи, яхнии, също могат да се превърнат във вегетариански ястия с някои лесни промени.

 

 

3. Трето, проверете в някои вегетариански книги от библиотеката и експериментирайте с рецепти за една седмица по този начин, докато не намерите три нови рецепти, които са вкусни и лесни за правене. Просто така, с минимални промени в менютата, ще имате нови вегетариански ястия.

 

 

Информацията е взета от: Вегетариански наръчник, хартиена версия

 


Още публикации:

 

6 коментара

 1. Ginger Cookies

  Гордея се, че съм вегетарианец. Не съм веган, но и това ще стане някой ден.
  Приемам това мое решение за победа над мен самата и съм щастлива, че го постигнах.
  Хубаво е, че има все повече сайтове и блогове с такива рецепти. Нека.:)
  Поздрави.

 2. Диди

  Благодаря за хубавия коментар 🙂 Наистина сега е по-лесно от всякога! Успех с откриването на нови рецепти!

 3. Вал

  Извинявам се за глупавия въпрос, но каква е разликата между веган и вегетарианец?:)

 4. Диди

  Няма глупави въпроси. 🙂
  Вегетарианец е човек, който не консумира плът (месо) от мъртви животни.
  Веган е човек, който не консумира никаква животински продукти, вследствие на експлоатация, насилие или смърт на животно – млечни продукти, яйца, кожа, продукти тествани върху животни, циркове, зоопаркове и други дейности, свързани с насилието над животни.

 5. Вал

  Благодаря, по-скоро мога да се определя като вегетарианка.
  Обичам мляко и сирене:)
  Приятна вечер, за мен беше удоволствие да прочета интересни неща в сайта ти..
  Усмивки

 6. Диди

  Това е общото определение. Като цяло е отсъствието на животински продукти в живота ни, независимо дали за храна, облекло, тестове, спорт или „забавление“ с идеята да не се експлоатират животни за нашите цели.
  Има и здравословна страна, разбира се, млякото далеч не е подходящо за консумация от нас.
  Благодаря за интереса,
  Поздрави!

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design