Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

♥ рукола

 

 

Толкова обичам рукола, че мога да ѝ намеря място в най-разнообразни салати, предястия или просто за декорация. Готвена досега не съм пробвала, защото някак си ми се струва.. все едно да свариш марула. 😉

На пазара тук съм виждала няколко вида, най-вече с тънки или широки листа. От интернет току-що прочетох: Въпреки че често е представяна като култивирано глухарче, всъщност руколата е съвсем различно растение и дори не са от едно семейство. Диворастящата рукола е известна още от древността, а култивираната се отглежда едва от 20 години. Наричат я още „ерука“, „арагула“ и „рокет“. На българския пазар руколата се внася от Германия или Холандия, но и ние имаме идеални климатични условия за отглеждането й.

Ето и един мой скромен вариант за салата:

 • връзка изчистена рукола
 • кълнове от сминдух (или микс от семена)
 • натурално тофу
 • малко лимонов сок
 • малко зехтин
 • сол
 • пълнозърнеста чабата (хляб със зехтин)

Пригответе всичко непосредствено преди консумация за максимална свежест и аромат; хлябът е по желание. 🙂

Добър апетит!


Още публикации:

 

2 коментара

 1. Момчил

  В магазините съм попадал само на гръцка и българска, вероятно и испанска, но за нея не съм сигурен.

 2. Диди

  Аз взимам понякога готови пакетирани салати от зеленолистни, вкл. и рукола, вероятно италиански доколкото си спомням. Но тук като цяло трудно се намират добре листни зеленчуци, с изключение може би на спанака и ароматните треви (магданоз и т.н.).

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design