Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Черен шоколад

Здравейте, влюбени и обичащи хора!

Понеже се случва така, напоследък времето все да не ми стига, то днес пускам една мноооого бърза и лесна рецепта за нещо сладко, черно и топящо се в устата. Шоколад за 14-ти февруари, какво друго?!

 

 

Бъркам сместа на око и на ръка, така че днес ще се оправите и без точни грамажи 🙂 Нека да речем, че в кухнята всичко е позволено, а дори и нещо да не ви се получи от първият път, то знайте, че само след 2-3 опита вече всичко ще бъде прекрасно с едно замахване на ръката към шкафа. 🙂

 

 

 • тахан
 • брашно от рожкови и/или какао на прах
 • сусам
 • мака на прах
 • овесено мляко (съвсем малко да разводни сместа)
 • кокосови стърготини (за овалване)

Смесете всичко без кокоса в блендер и разбийте до получаването на едра смес за бонбони. Оформете на ръка по ваше желание и покрийте със кокосови стърготини. Оставете да стегнат в хладилник за поне един час.

По желание гарнирайте със сурови ядки, сурови какаови зърна.

 

 

Не забравяйте да се обичате и ви пожелавам една топла, уютна, спокойна и хармонична вечер. ♥

 

Фото Диана: Светослав Кошутански


Още публикации:

 

3 коментара

 1. Камелия

  Домашно приготвения шоколад без животински продукти е истинско блаженство. Все още имам някакви спомени за вкуса на другия – купения, с мляко, и не мога да си представя, че някога ще започне да ми липсва. Всичките ми роднини обожават като правя шоколад, обикновено използвам и интересни формички. Така радостта за сетивата става още по-голяма.
  А на обичайния въпрос: „Ама ти какво изобщо ядеш?“, бих казала: „Все хубави неща 😉 „

 2. Диди

  Да 🙂
  В крайна сметка идеята на шоколада е да съдържа какаово масло, какаова маса, какао на прах… всичко друго ми се струва като излишна глезотия 🙂 Особено пък захар – а не!!
  Успех с приготвянето на все повече вкусни и полезни лакомства за теб и роднините!

 3. Камелия

  Благодаря и подобно 🙂

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design