Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Сандвич с бобчета

 

549450_499977123393569_1571237079_n

 

 

Обичам красивите неща. И осъзнавам как красотата сама по себе си е едно доста широко и разтегливо понятие, така че няма как моите представи да влизат в категорията за хубавина на всички останали хора. И още по-добре 🙂 И хубавото на интернет е, че общо взето всеки може да сподели и покаже какво на него/нея им харесва, какво сме решили, че точно днес може да обогати познанията на някого, и за да спра да философствам сега, да се върна аз към моя стар приятел и познайник, боба.

 

Разбира се, кулинарите знаят, че „боб“ не е просто бял боб на чорба или запържен в бяло брашно, а едно шарено и полезно разнообразие от бобови култури като цяло. В това число включвам и все по-любимия нахут, къде без него.

 

Знам, че не е най-добрият вариант, но понякога купувам готови консерви от сварен боб и нахут (по възможност био), а в Зелена Земя има един микс от бобови, който ми е от любимите. Именно него използвах за тези странни на пръв поглед филийки, но когато човек бърза (или го мързи да готви каквото и да е) консервата е приятен вариант.

 

  • няколко филии хляб по избор
  • зехтин, студено пресован
  • микс от бобови (бял, кафяв, нахут и други)
  • розмарин, маринован
  • черен и бял пипер
  • салата айсберг
  • сушени домати

 

Разбира се, няма нужда да казвам, че всичко е на пълна импровизация 🙂 Отцедете водата от консервата, препечете филийки и ги намажете със зехтин и подправките. Всичко останало е до желание и въображение. Слънчев и приятен петък от мен 🙂


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design