Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Ранно юлски плажове

 

 

За много от познатите ми тук Кара дере и Иракли са мнооооооого добре познати плажове, които от години носят короната на дивото къмпингуване, доколкото може нещо да е “диво” в България изобщо. Но аз живея в балон (наясно съм) и също съм наясно, че не на всеки му е приятно да се вдигне по черния път, за да спи на палатка и да върши абсолютно всичко от ежедневните си нужди на полеви условия. И Слава Богу, че не е всеки! ????

Както всяко нещо, да отидеш в пустото си има своите плюсове и минуси, като може би тук трябва да отбележа, че всъщност Кара дере през лятото може да е всичко, но не и пусто. По целия плаж са сложени палатки и шатри, както и в цялата гора, където е възможно, разбира се. За мен лично престоят на такова място за седмици/месеци е немислим, но хора всякакви ???? С добра подготовка и екипировка, навярно стават чудеса.

Определено си заслужава спокойствието и магичните мигове, които такова място ти дава. Тишината, чистото море, най-вече липсата на разни неща, колкото и парадоксално да звучи. Липсата на хиляди хора, шумни съседи, безброй заведения (с гадна музика), безброй разходи буквално на всяка една крачка, която правиш. С една дума: имаш свобода. Поне някаква ????

Разбира се, трябва да си носиш абсолютно всичко. Пътят е труден за лека кола и то в идеално сухи условия. Подготвен ли си добре, удоволствието е… часове или дни без телефон, шум, стрес, напрежение, трафик, ограничения…

Голяма част от хората там са нудисти, така че ако не си падаш по такива места, спести си усилието по черния път ???? Но пък водата е чиста (не видях никакви водорасли), небето е голямо и никой не ти дава зор за абсолютно нищо. Гледаш си светулките и просто не мислиш. Спираш за момент техниката, тока, телефоните. Мълчиш си и не ти е сконфузно от това.

Минуси: за мен лично на първо място въпросът с тоалетната. Всеки се оправя както може ????‍♀️ След него – на мен ми липсваше топлото кафе сутрин и студеното вино вечер. Но обикновено хората, които бивакуват, си носят котлон, хладилна чанта, сериозни провизии и чиста вода. Въпрос на желание и организация.

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design