Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Пълнени тиквички с кейл, артишок и сушени домати

 

 

 

Понякога си поръчвам от познати зелени растения, които са гледани в градина. Обожавам зеленолистни от всякакъв вид и често готвя спанак, манголд, кейл, зелени подправки, лапад, киселец, коприва – когато има разбира се. Чували сте сигурно за многобройните полезни свойства на кейла, въпреки че вкуса му е специфичен и е много важно как ще се овкуси, за да не останетете накрая с една блудкава зелена маса,  която е жилава и не особено привлекателна. Най-често го режа на ситно, задушавам с малко сол и зехтин. Намирам вкуса му за достатъчно силен, затова не прекалявам с подправки, а по-скоро миксирам с други зеленчуци. Предложението ми тук е да се използва за плънка на тиквички върху листа от крехък манголд.

Почиствам и издълбавам тиквичките като плънката е предварително полусготвена, за да не прегаря допълнително, когато се изпече във фурната. Задушавам кейла с малко мазнина, артишок от консерва, по желание лук или чесън, подправки, сол, сушени домати, чушки. Запича се до желаното състояние, защото в случая не използвам ориз или друго зърно, което трябва да се свари.

Сервирам върху листа от манголд, които също могат да се задушат ако ви се струват прекалено жилави и добавям лимон, авокадо, мариновани сушени домати. Леко и зеленчуково, лесно и красиво. 😉


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design