Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Плевенско

Плевен е родният град на моя приятел. И въпреки че не сме ходили много там, мястото ми остави приятно впечатление с просторните си централни улици, алеите за разходки, големите зелени паркове, малките езерца с лодки, където хората излизат да се попекат или да разходят кучетата си.

 

 

Съвсем близо до града се намира местността Кайлъка, където при хубаво време, можете да прекарате чудесен ленив следобяд в зеленината и пътеките.

 

 

Самата аз не съм особено запозната с местността, но ако попитате някой местен сигурно ще се намери някоя хижа/къща за гости около Кайлъка, както тази къща отгоре, която не си спомням каква е 🙂

 

 

Ако се поразходите малко повече ще видите доста разнообразна природа – река, езера, скалисти входове и пътеки нагоре и надолу.

 

 

Снимките са правени около Великден – времето, когато природата се събужда. Все още е леко хладно, но и достатъчно слънчево за да се загреете от обикалянето в района. А определено там има какво да се гледа.

 

 

С малко повече ентусиазъм можете да си наемете и лодка. Но ако предпочитате котешките занимания като мен, може просто да потърсиш някое слънчево петно и да гледаш шарените лодки от сигурната суша под краката си 🙂

 

 

А след една тежка и изтощителна зима на човек наистина му идва буквално да забие нос сред зеленината и да усети свежестта на растенията въс всичките си цветове… поне на мен природата много ми липсва напролет.

 

 

Честно казано изобщо не знам как се стига до това място, но местните го наричат даже Каньона.

 

 

На едно място реката прокопава интересно скално образувание, в чиято близост би било идеално слънчево местенце за пикник или палатки.

 

 

И след най-ниската част… по пътеката, по пътеката логично е да излезнеш на най-високото място. Не знам каква е точно дефиницията за каньон, но гледката от високата част на Кайлъка е доста интересно изживяване.

 

 

Още информация за местността тук.

 

 

В нощта на Великден хората традиционно излизат по улиците заедно с много жители и гости на града.

 


 

Един от символите на града е паметникът Майка България, преди Скобелевия парк. Мемориалът е символ на на България, изобразена като жена с вдигнати горе ръце и в окови. Но днешното му състояние можете да видите и сами – дори по цвета на плочките или това, което е останало от тях.

 

 

Без съмнение обаче Плевен не може да се оплаче от липса на паркове. Дали ще отидете малко по-далеч до Кайлъка или вътре в града имате избор – Скобелевият парк е широко просторно място, от където може да достигнете и до известната сграда на Панорамата.

 

 

Казват, че една птичка пролет не прави. Но нали една трябва, за да покаже на другите…

 

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design