Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

От всичко по малко – за домашната храна

 

 

Започвам да разбирам един мой приятел, който ми каза, че “бойкотира заведенията в България”. Да, знам, че звучи доста крайно, и винаги има изключения, но аз съм човек, който всъщност доста често консумира храна отвън (независимо дали доставка до работа или в ресторант) и не мога да не забележа задълбочаващата се пропаст цена/качество в много от заведенията в София.

Наистина, не искам да се оплаквам, аз всъщност много обичам да седна и да се поглезя в ресторант, занимавала съм се с това дълго време и професионално. Но напоследък рядко нещо ми е наистина вкусно и вече всичко стана малко: усмихнеш се някъде, десет лева.
Кога стана така, че десет лева нищо не са? Мога да дам примери.
Зелена салата с нещо си, десет лева. Готвено за обяд от веган ресторант, десет лева (за боб и картофи ли??). Палачинка с шоколад и кафе, десет лева. Веган капучино с парче бисквита, десет лева. Четири мини парченца суши, десет лева. Хумус с няколко крекера, десет лева. И така до безкрай. Аз не разбирам… това заради веганската храна ли е или и другите неща са така?

И аз съм склонна да подкрепя някое заведение и да платя без да мрънкам, стига да не ми се налага като ми дойде храната за обяд да изсипвам солта и лютия сос на работа, за да има вкус на нещо. А дори бих казала, че ям безсолно ????‍♀️

Та споделете ми за места, които харесвате, ако решите. Ще се радвам като решим да седнем двама човека някъде и всеки път оставяме по 50-80 лв само за един обяд или вечеря… поне да си заслужава начинанието ????

На снимката:
Репички с рукола и чушка
Манатарки с доматен сос и чесън
Хляб със зехтин и маслини
Веган ????

Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design