Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Конопено олио, Сусамово масло

 

– Конопеното олио е естествено богато на омега-3 и 6 киселини. Известно е като най-съвършеното натурално балансирано олио, защото съдържа идеалната пропорция 3:1 омега 6 и омега 3 незаменими киселини, необходими за човешкото здраве. Също съдържа супер полиненаситената мастна киселина GLA, която помага за поддържането на хормоналния баланс и може да се бори с хронични кожни болести като екзема и псориазис. Конопеното олио помага да се поддържат здрави и чувствителни мембраните на клетките, специално на нервните клетки и може да въздейства върху предменструалните симптоми и симптоми, свързани с менопаузата. Има противовъзпалителни свойства, полезни за хора с артрит и слаба имунна система. Може да помогне да се намали холестерола и кръвното налягане.

Източник: Здравословен Живот

– Студено-пресованото сусамово масло има много мек, отличителен вкус и аромат. Богато на ненаситени мастни киселини и витамин Е, минералите Калий, Магнезий и Фосфор. Съдържа вещества, които забавят стареенето на клетките, предпазват човешкия организъм от атеросклероза, диабет и др. То е с дълъг срок на трайност поради високите си антиоксидантни свойства.

Източник: Здравословен Живот

 

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design