Highslide for Wordpress Plugin
BulgarianEnglishSpanish

Кокосово масло

 

Кокосовото масло се добива от кокосови орехи – плодът на кокосовата палма. Кокосовото масло/олио се състои от повече от 90% сурови наситени мазнини — важен и ценен строителен материал за всяка клетка в човешкото тяло. За разлика от наситените животински мазнини с дълга въглеродна верига (които често за причина за влошаване на здравето), кокосовото масло съдържа здравословни, целебни триглицериди със средна по дължина въглеродна верига. Триглицеридите подсилват имунната система, щитовидната жлеза,  нервната система, кожата и осигуряват бърза енергия на тялото. Триглицеридите в кокосовото масло помагат за увеличаване на метаболизма и затова помагат за отслабване.

Как да използваме кокосовото масло/олио

Кокосовото масло се втечнява при 25˚C и тогава е известно като кокосово олио.

Като суперхрана: един възрастен може да консумира на ден две и повече супени лъжици кокосово масло, чисто или смесено в любимата ви напитка (чай, мляко, смути и т.н.) или смесено на подсилваща закуска с други суперхрани (годжи бери, спирулина, пчелен прашец и други).

Кокосовото масло може да се смесва с какаови продукти (сурови какаови парченца, какаово масло, какао на прах), за да си правите здравословни, сурови шоколадови десерти.

Добре е човек да готви с кокосово масло, вместо с краве масло или зехтин. Кокосовото масло е по-стабилно при нагорещяване ( до 180 С) и никога не образува транс мазнини

Още информация от Зоя.БГ

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design