Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Кладница с чушки и кокосово масло

 

 

Много обичам гъби! Буквално по всякакъв начин – печени, задушени, пълнени, гриловани, мариновани, в супа, дори смлени! Вкусни са и се приготвят много бързо, като можем да ги комбинираме буквално с почти всичко – зеленчуци, ориз, паста, дипове, салати, сирена. Не винаги и не навсякъде обаче, можем да намерим хубави сурови гъби, които да са пресни и свежи в магазина. Така популярната печурка за мен лично е доста скучна и не особено изразителна на вкус, така че когато видя прясна кладница задължително взимам за поне една порция, колкото е необходимо за едно ястие. Не е хубаво да ги държите много време в хладилника, защото бързо изсъхват и губят аромата си, особено ако преди това са били опаковани в тарелка.

Това предложение е съвсем бърза импровизация, както обикновено готвя. Задуших в дълбок тиган малко кокосово масло, като по желание може да добавите лук или чесън. Няколко зелени чушки, гъбите почистени и нарязани, сол, пипер, при наличност суха мащерка или други билки.

Нестандарното тук са листата от моркови, които, предполагам много хора изхвърлят, но не ми се ще да изгубя ядлива храна, а и получих интересни предложения за точно тези листа – в супа, смути, нарязани на ситно и добавени към всякакви ястия, както сме свикнали да ползваме копър или магданоз.

Така ястието може да се хапва и топло, и студено, и като основно, и като „гарнитура“. Според мен върви и с голяма лятна салата за по-топлото време, или ако искате по-питателна вечеря, добавете купа сварен ориз, хумус или песто от зеленолистни, хубав занаятчийски хляб или маринован нахут.


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design