Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Мисли за хладилник

 

Човек в „богатия“ свят консумира около пет пъти повече зърно от човек в „бедния“ свят, но по-голямата част от нашата консумация не е директна – зърното е неефективно и прахоснически преобърнато в животински продукти чрез използването му за охранване на животни. Огромни количества от зърна и други ядливи растения са внасяни за храна дори от страни, където хората гладуват или са недохранени, само за да осигурят ресурси за месната и млечната индустрия. Ако ние отглеждахме и се хранехме със зърнени култури директно, отколкото хранейки се с животни и животински продукти, лесно бихме могли да бъдем самоиздържаща се нация, без да има нужда да взимаме храната на другите.

Общо взето, около 80 % от цялата култивирана земя е използвана да се отглежда фураж за изхранване на животни. Междувременно, на всеки три секунди дете умира от недохранване и 24 000 000 човека гладуват до смърт всяка година. Двата въпроса са тясно свързани. Част от проблема е начинът, по който се дистрибутира храната, но тежкият факт е, че сегашният свят не може да поддържа населението си ако всички се хранят с животински продукти, както например се случва във Великобритания.

По света, почти един милиард човека са с недохранване (некачествени хранителни вещества) или гладуват, въпреки, че света произвежда достатъчно храна за двойно повече от сегашното си население. Чрез отстраняването на животинските продукти от вашата диета, можете да помогнете да се намали това огромно разхищение на ресурси и да се храни всеки човек в света честно, здравословно и устойчиво.

 

 

 


Още публикации:

 

2 коментара

  1. andrei

    Ди във връзка с поста ти за зърнените храни, пускам според мен най-изчерпателната книжка във връзка с тези храни. Книжка защото е много малка, но изчерпва въпроси като, как въздействат зърнените храни върху човека и природата, чрз тяхното отглеждане и консумация. Ще ти бъде много интересно да я прочетеш, има я в някои от торентите.
    http://www.amazon.com/Grain-Damage-Rethinking-High-Starch-Diet/dp/1893831051/ref=pd_sim_b3

  2. Диди

    ОК, благодаря!

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design