Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Карнавал в Габрово – част 1

Преди няколко години се случи така с роднини да обиколим Габровския регион с посещения в Севлиево, Габрово, Етъра и селцата наоколо. Всички сме чували за славата на габровци и специфичния им хумор, но аз лично не знаех, че провеждат традиционен градски карнавал, в който въображението и цветовете не липсват!

 

 

Отседнахме в някаква почивна база около Севлиево и се нагласих точно като за.. празник 🙂 Месец май, както всяка година, под знака на празника на Габрово е и ежегодният Габровски карнавал. Беше отдавна и нямам какво толкова да напиша, затова ще оставя снимките да говорят сами за себе си.

 

 

Уникалното за мен беше, че хора от наистина всякакви възрасти участваха нагиздени по улиците на града! Родители с малките си герои в ролята на феи, магьосници, принцеси, рокери или анимационни герои. Пенсионери в училищни униформи, млади и стари изпълваха Габрово с една наистина неповторима атмосфера на лято и карнавал!

 

 

А преди обявената карнавална част по централната улица, най-различни артистични групи тренираха и упражняваха номерата си буквално пред кафенетата и магазините в продължение на часове. Обстановката стана повече от вдъхновяваща, а шарените тълпи хора от всички посоки създават едно постоянно чувство на приповдигнато настроение.

 

 

(следва продължение)


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design