Highslide for Wordpress Plugin

Colour of Cinnamon

за нещата от живота и страстта да готвиш
BulgarianEnglishSpanish

Врачанско-планинска китка

 

 

 

Текстът е от преди няколко месеца:

След няколко дена път и местене насам натам, една съвсем съвсем скромна Великденска вечеря (всъщност доста вкусна), защото предпочитам много повече време да стоя навън, отколкото да се потя над печката ???? Но в случая искам да кажа за китката ????

По принцип не си позволявам да откъсвам цветя и клони, цветни храсти или друго от гората. Но вчера докато се разхождахме се разминахме с един възрастен човек в спортни дрехи и щека за ходене. Поздравихме се и приятелят ми, с когото бяхме, каза вече по-тихо: това е учителят ми по физическо. Човекът по-назад обаче явно чу и се обърна: Я, чакайте малко!
Верно ли съм ти бил учител по физическо?

Поговорихме няколко минути, каза, че е 80 и няколко годишен, но още подготвя спортисти за състезания; не помнеше моя приятел, защото са минали хиляди ученици, но че има “добро лице” и както говореха изведнъж се обърна към мен и ми подари букета, който си беше набрал и носеше към планината.
Не очаквах изобщо и си свалих очилата, за да го погледна и благодаря. Дали не каза и че е около 90-годишен…

В чинията ????
Задушени зеленчуци с малко зехтин, червен боб и бирена мая. Няколко чери домати, маслини с чушка, пресен пипер меланж, половин делишу със сушени домати ????????????????????

 


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design