Highslide for Wordpress Plugin
BulgarianEnglishSpanish

Броколи на пара с ароматен дресинг

 

Както много пъти съм казвала, обичам простите неща и – за да приготвите нещо вкусно и здравословно – изобщо не е нужно да прекарваме дълго време в кухнята или над печката.. По някой път и най-обикновените на пръв поглед продукти може да приготвим по оригинален или екзотичен начин. За броколито:

  • 2-3 големи глави сурово броколи
  • 1-3 стръка чери доматчета
  • сусамово олио на вкус
  • лимонова трева на вкус (имах консервирана)
  • сол на вкус

Повече за лимонената трева можете да прочетете тук. За себе си лично отрих, че вкусът ѝ ми харесва много в комбинация с броколи и сусамено масло/олио.
Единственото, което трябва да приготвите, е да сварите броколито на пара докато омекне достатъчно, но и нека остане максимално хрупкаво и зелено на цвят. Нарежете тревата, доматите и подправете с олио и сол.

Разбира се това е просто една идея и за пълноценно ястие може да поднесете с ароматен ориз басмати, сварени картофи или защо не – пълнозърнеста или безглутенова паста. Единственото условие е да запазим максимално свежи и цветни продуктите. 🙂

 

205492_4550953764651_491316926_n


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design