Highslide for Wordpress Plugin
BulgarianEnglishSpanish

Тай къри с тофу

 

Знаем, че в Азиатската кухня се използват разнообразни соеви продукти заради голямата степен на лактозна непоносимост на населението. Полезни или не, това е една много оспорвана тема, върху която няма да се спирам, защото информацията е противоречива и много фактори влияят върху соята – най-вече това до колко е чиста, не генно модифицирана, биологично отгледана, а и в крайна сметка какъв е крайният продукт.
Аз лично харесвам продукти като тофу и темпе, достатъчно хранителни са, сравнително неутрални на вкус, така че могат да се използват по различни начини, в съчетание с разнообразни зеленчуци и подправки в кухнята.

 

 

Това ястие се приготвя с натурално (неовкусено) тофу със зеленчуци на тиган като за „сгъстител“ намерих подправка „къри фикс„, което придава допълнителен екзотичен привкус и вид.

 

  • 1 опаковка Фикс за Тай къри ястия
  • 1-2 глави бял лук
  • 1 тиквичка
  • 2-3 чушки
  • 200 гр натурално тофу
  • вода за готвене
  • 200 мл кокосово мляко (за готвене)

Нарежете и задушете лука във вода като разтворите подправката според указанието на етикета. Прибавете останалите зеленчуци и накрая нарязаното тофу като разбърквате внимателно. Оставете в тиган да къкри около 10 минути като по желание може да добавите още подправки.

Изключете котлона и внимателно изсипете кокосовото мляко докато ястието е още горещо.

Може да комбинирате със салата от зеле и пресен джинджифил. Добър апетит!


Още публикации:

 

Няма коментари

...

Leave a comment

Colour of Cinnamon - един сайт за пътешествия, нещата от живота и страстта да готвиш. © 2011 ~ 2013 Криейтив Комънс договор
Произведението Colour of Cinnamon създадено от Диана Хърлечанова ползва Криейтив Комънс Признание-Некомерсиално-Споделяне на споделеното 3.0 Нелокализиран договор.
Trayan Reo ~ web & graphics design